ţâfnoasa

De ce mor românii

In Auto, ţâfnoasa spune… on 24/05/2015 at 11:08

?!

Pentru că…şosele, ciuciu experienţă, căruţe tari şi muuulţi cai putere care fac hăis când nu trebuie, da’ uită de cea când e musai…

Zilele trecute citeam despre accidentul de pe DN 1, de-au murit ăia doi tineri când şoferul de 21 de ani a întors maşina pe şosea. Care şosea? DN 1, la dracu’, iar din poze părea fix locul în care a avut loc acu’ mulţi ani accidentul supra mediatizat cu jurnalistul. Din amintirile mele, acolo e linie continuă, la dracu’ again. Şi e fix porţiunea dintre localităţi sau ce ‘mniezo’ sunt alea, în care, hai să recunoaştem, parcă ni se-ngreunează talpa şi apasă mai tare pe acceleraţie.

Cât, dar cât de idiot să fii şi să te gândeşti că, chiar şi în creierii nopţii ŢIEEE nu ţi se poate întâmpla nimic? Cât?? Cât???

Nu vorbim despre maşini, vorbim despre creier. Nu al nopţii, creierii ăluia care a făcut …făcuta. Pentru că nu a murit doar şoferu’, ci şi-a omorât şi prietena, la fel de în floarea vârstei.

Pentru că şoferul maşinii ceilalte care s-a proptit în el n-a păţit mare lucru. Din fericire.

Dar cât de idiot să fii să nu mori ca aproape tot omu’ normal, ci să fii îngropat de viu în fiare?! Moarte violentă, da. Pe care, la dracu’ diiiin nou, ţi-o faci cu mâna ta. Cine îşi doreşte aşa ceva?!

Ieri aud iaaaaar cuvintele cheie – accident, maşină puternică, morţi, eventual şi o depăşire.

Şofer, puţin, foarte puţin peste 20 de ani. Vreo 21. Nu o să-l numesc teribilist, ci mai simplu – cretin.

Ei, şi cretinul ăsta, deţinător de permis de conducere de vreo doi ani (începător, din punctul meu de vedere), s-a gândit să facă o depăşire. Căăăă aşa se face când ai maşină puternică, iar ăla de-ţi stă în cale merge enervant de încet deşi, probabil, regulamentar.

Şi pentru că, din nefericire pentru el, maşina aia bună nu are aripi, trebuie să rămână cu roţile pe asphalt şi să facă o depăşire. Dar era atât de euforic din cauze aproape necunoscute, încât a zis că poate şi ‘ăl din faţă s-o grăbi undeva, dar nu-l ajută maşina şi s-a gândit să-l agaţe… Partea proastă e că acţiunea avea loc pe un dig, iar victimele, că asta erau, au ajuns pe lângă dig, una a zburat prin parbriz, nimicuri d-astea…

El, şoferul cretin, n-are nimic grav. Aaa, plus că el mai avea şi vreo alte 4-5 persoane în maşină. Moartea sau nu, nu mai ştiu. Ulterior aud că cică în maşină s-ar fi găsit o sticlă de bere…goală. Da, de aici euforia. Măcar o parte din ea. Relevant? Nu. Probabil era noapte. Maşina, posibil neagră. Probabil era şi linie continuă. La dracu’, nu-l vede nimeni. Are şi maşină puternică, deci nici că-l prinde. Zii zău cu limba scoasă, cretinule!

Deci nu-mi pot imagina cât de cretin şi idiot poate fi un om ba să-i dea altuia o maşină puternică pe care NU o poate conduce prudent sau stăpâni, ba să facă slalom pe şosele să-i omoare pe alţii.

Aş da sincer din codiţă dacă cretinilor ăstora care supravieţuiesc nu li s-ar mai da dreptul de a avea permis ŞI maşină, plus alţi infiniţi ani de muncă silnică în cimitire – dezgropări d-alea de şapte ani, chestii…

Duceţi-vă, fraţilor, dacă aveţi chef de sinucidere, prin faur, habar n-am, într-o zi de sărbătoare când nu-s şi muncitori prin zonă, aruncaţi un codru de pâine într-un colţ al zonei, să adunaţi şi câinii, şi apoi… du-te, pisi de te izbeşte de orice clădire vrei. Adună nişte lemne din paltonu’ ăla bun, fă slalom prin ele, fă un carton cu ibovnica în mărime natural, depăşeşte-o, nu ştiu ce fantezii ai, dar nu te complica cu şoselele. Măcar mori doar tu şi eventual maşina lu’ mami sau a lu’ tati, na, după posibilităţi, că din clădirile alea nici măcar o cărămidă n-o să cadă.

Eu, şi mai mult ca sigur şi alţii, vreau să mor de moarte bună, nu din cauza cretinilor de pe drum.

….

Nu-mi dau seama dacă e cu doamne ajută sau doamne ajută, dar amin să fie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: