ţâfnoasa

1 mai, efect de turmă – Generalităţi

In ţâfnoasa spune… on 01/05/2015 at 00:04

Azi mi-ar fi plăcut să fiu producător de mici şi să am propriul aprozar recunoscut la nivel local, cel puţin. Sau de bere.

Azi e ziua aia în care oricine merge cu turma. E ziua generalităţilor.

Toţi românii ies la iarbă verde. Românii merg la pădure. Românii fac grătare. Românii cumpără mici la greu. Românii beau bere până…fac pe ei. Românii românii românii. Toţi românii.

La dracu’ cu generalităţile! Ştiu, io-s oiţă şi-ar trebui să fiu fruncea când vine vorba despre efectul de turmă, da’ zău de pot.

  1. Sunt româncă, dar nu mănânc mici.
  2. Sunt româncă, dar nu beau bere.

Nu îmi plac nici micii, nici berea. Sunt scaranDIVĂ, am mai zis şi aici. Concluzia? Păi, măi, oiţă, poate nu eşti…româncă. Da, pentru că 1 mai e sărbătoarea românilor. Decât! Alte naţii habar n-au de ea.

Du-te, măăă! adică, da.

Zău de nu-mi vine să-l chem pe nea Alecu să mă herstilizeze niţel când aud că toţi fac aia şi aia şi aia şi ailaltă.

Deci. Nu toţi oamenii se calcă în picioare să cumpere mici expiraţi şi reexpuşi pe galantare :D. Nu toţi oamenii agreează berea. Nu toţi oamenii au grătare sau bani să cumpere fiarele alea. Nu toţi oamenii au liber. …să plece la mare, la biserică, la iarbă verde, la munte, pe pisc, pe prispa casei de vacanţă.

Dacă de 1 martie, începutul primăverii se dau flori şi mărţişoare, de 1 mai, ziua muncii, n-ar fi logic să muncim? 1 mai muncitor ca altuuuuul, 1 mai ascultător ca altuuuul, 1 mai sincer ca altuuul, 1 mai vrednic ca altuuuul, 1 mai…

Ştii ce? Poate că toată luna trebuie să fim MAI harnic(i) ca altul. Prima data IO, apoi noi doi, apoi noi trei, apoi ne adunăm familionul, de la strămoşi încoace, să fim toţi 31 MAI harnici ca alţii.

Pero porque? Ca.să.

Ca s-avem baaaani, zile muuuulte, cumulate, de concediiiuuuu, consum mai mic la maşiiiiină, preţuri mai miiiiici, aglomeraţie ioooooc..

Pentru că mda, acum toţi se suie înghesuiţi în maşină, îşi dau coate cu piroanele cortului, că de, mergem cu cortu’n vamă, prima oprire – benzinărie, apoi dă-i blană pe a2, să ne luăm prima amendă din aproape sezonul estival. De atâta euforie îi mai pupăm pe unu’, altu’ pe drum, îi mai trimitem pe alţii în locuri cu verdeaţă… Aşa e frumos de 1 mai, nu? Că poate se grăbesc, poate nu le ajung banii de dus sau, din contră, poate vor să rămână acolo, nu să se întoarcă acasă printre betoane. Berea şi mici? Se rezolvă. Numa’ că stocu-i limitat. Restul, anul viitor de 1 mai, când ajung acolo alţi euforici.

Mna, zic şi eu.

Nea Alecuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, vino-ncoa, breeee!!!

P.S.: Păi şi ăia…romi ce fac? Ei sărbătoresc 1 mai? Eu zic că sunt la muncă, pe plajă. Ştii ce vreau să zic… Beatitudinii se datorează.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: