ţâfnoasa

…fii mai bun, tralalalalaaa

In ţâfnoasa spune… on 30/12/2014 at 12:00

Ziceam în ajun că…

Trecut-a şi Secret Santa, am făcut-o şi p-asta. Acu’ e rându’ moşului real, ăla pe bune.

Deşi mna, unele cadouri au început să se împartă de după-amiaza asta, ca să nu mai vorbim despre faptele bune făcute doar în perioada Crăciunului. Şi uneori, uneori, da?, a Paştelui.

Pentru că da. Dacă avem un cont pe facebook şi nevoie de atenţie, rupem şi noi 50 de lei din bugetul de sărbători şi cumpărăm tot felul de lucruri necesare pentru alţii. Ştii cum e, din puţinul tău… Ah, ce ne mai place să ne plângem! Nu e ca şi când n-am avea şi noi câteva jucării de când era bunica fată mare, vreo geacă scoasă din uz sau nişte pantaloni care nu ne mai vin şi le-am putea da mai departe, cu o cheltuială minimă; o pungă de portocale şi-o altă sacoşă. Chiar dacă avem scrisori sau nu, tot suntem mai buni de Crăciun, adică.

10881733_807692312602535_154216093956997386_n

Şi e musai să arătăm pe facebook. Fie că facem vreun eveniment la care îi invităm pe alţii, că, de, nu-s atâţia necăjiţi împrăştiaţi prin toată ţara (aoleu, da’ ce te faci când există o groază de prieteni comuni şi muuulte evenimente de tipu’ ăsta? Cine rămâne fără cadou; tu sau aia sărmani?), fie că o luăm pe cont propriu şi postăm doar poze de genu’ “amr… până ajungem la familia X” ori “relatăm de la faţa locului, suntem în casa derăpănată a familiei Y”… Eventual poze cu căruciorul de cumpărături de la Carrefour, cu produsele luate en-gros de la Metro şi aşa mai departe…

Ţâf zice că dacă vrei să faci o faptă bună, o faci fără să afle amicii de pe Facebook. Nu zic că e musai să cunoşti vreo persoană fără posibilităţi materiale, da’ de auzit poate chiar ai auzit de la cineva. Suni, ceri coordonate şi aia e. Fără evenimente publice pe pagina de Facebook, fără surle şi trâmbiţe…

Aaaa, aşa ai văzut tu la Zână? Pisi, aia primeşte bani pentru pozele cu pachetele de făină şi sticlele de ulei. Nimic nu e gratis în viaţa asta. Mai ales dacă eşti actor bun. Iei trafaletu’, dai o mână şi-ţi iei mutra umilă, scoţi cele două vorbe învăţate pe de rost şi ăia de te privesc încep a da din codiţă şi dau fuguţa să cumpere uleiu’ sau mălaiu’ pe care cică le foloseşti şi tu. Se numeşte promovare. Dăăă!

Aş fi vrut să scriu doar pe Facebook asta, da’ unele postări dispar fără urmă de pe perete şi, în plus, ceee, aici să rămân fără articole? :))

Ai reţinut, da? Nu fi mai bun doar de Crăciun, da’ fă-o pentru sufleţelul tău, nu pentru likeurile de pe facebook sau pozele de pe instagram. Hai, te-am pupat, umanule!

…da’ n-am apucat să postez mai devreme. Ei, mai bine decât niciodată, zic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: