ţâfnoasa

Luminiţa din sensul giratoriu

In ţâfnoasa spune… on 03/04/2014 at 07:05

A fost o dată ca niciodată o lună septembrie în care puteai să vizitezi cea mai înaltă clădire din Bucureşti, cică. Puteam eu să lipsesc? Normal că nu. aşa că am ciupit câţiva prieteni şi ne-am dat întâlnire prin Pipera. Pentru că era o oră relativ târzie, adică corporatiştii plecau de la muncă, m-am gândit că am toate şansele să găsesc un loc de parcare prin zonă. Am dat un telefon, am primit maşina şi-am plecat. Am plecat târziu de-acasă, bineînţeles.

Şi-a-nceput telefonul să sune. Că unde eşti, că unde e clădirea, că eu sunt aici, dar în ce direcţie să merg, dar nu te văd, dar mai întârzii?! Drept răzbunare am dat şi eu un alt telefon. Ceee, numai eu să fiu aia întârziată?DSC043600

Cu o mică întârziere ne-am întâlnit la locul stabilit. Asta după ce, în prealabil, două persoane din patru au parcat maşinile în aceeaşi zonă, ca să nu se piardă. No, buuun. Şi ne-am văzut de treaba noastră. Hihihi şi hahaha. Da’ vai ce repede urcă liftu’ ăsta. Hai, fă-mi o poză de Facebook, d-aia mişto aşa. Pfaaai, da’ urcă-te pe scară că arătăm ca Pic şi Poc.

După ce ne-am învârtit destul ca bezmeticii să vedem capitala de la înălţime, am plecat. Fiecare-n treaba lui că aveam treburi diferite. Uite, eu m-am trezit c-aş mânca un parfait. Să se ducă fata să-şi ia un parfait, nu? Zis şi făcut. Ajunge la maşină, se îmbarcă, porneşte, aprinde luminile, pleacă. Vrea să oprească la cofetăria aia, dar n-are unde. Se lucrează. E aglomerat. În fine, se dezmeticeşte, parchează, opreşte, stinge luminile, intră în cofetărie. Îşi face plinul, merge la maşină, se îmbarcă din nou, îşi pune centura (asta a făcut de fiecare dată, de fapt), porneşte şi pleacă. Încotro? Încotro o iau şi celelalte maşini că ea nu ştie unde merge dacă drumul ăla bun e închis. Ajunge în capătul străzii. Ori stânga, ori dreapta. Parcă a mai fost pe aici…. Face stânga că aşa a făcut şi ăla din faţă. A revenit pe traseu. Şi îşi vede de drum până ajunge la piaţa Charles de Gaulle, dinspre ambasada Chinei, şi opreşte la semafor. Prima. Lalalaaaaaaa, să mai cântăm, să mai dansăm că e semaforul lung.

Se dă verde şi porneşte. Sens giratoriu, fii atentă că tu tre’ să faci oleacă dreapta… Nici nu intră bine în sensul giratoriu că aude o fluierătură. Se uită-n stânga, iarbă. Se uită-n dreapta, un poliţist. Cu o motocicletă şi alte două persoane. Să opresc? Să merg mai departe? Pe mine mă fluieră?! Wtf? Da’ ce-am făcut. Şi mă opresc. Decât s-alerge după mine, mai bine să mă simt cu musca pe căciulă. Care muscă? Habar n-am. Pe cuvânt că era verde când am plecat de la semafor. 😦

Şi vine la mine. În dreapta. Până găsesc eu butonul să las geamul în jos, vine în stânga.

Deschide gura şi grăieşte cu un aer serios: “Vă rog frumos să aprindeţi luminile”.

Era seară, dar eu tot mă cam înroşisem ca un rac şi-am învârtit de ce-am nimerit. A dat aprobator din cap şi m-a lăsat să plec.

Fir-ar să fie. Din cauza maşinii mi s-a-ntâmplat asta pentru că sare în evidenţă, mama ei de maşină, şi eu ştiam că luminile se aprind singure! Of, maşinuţa mea…

Pare-mi-se c-am scăpat ieftin. Mai puţin cu ruşinea. Ai observat că n-am mai băgat de seamă că după ce-am luat parfaitul am uitat să aprind luminile? Nici eu.

Drept dovadă întotdeauna am avut o problemă cu asta. Şi mereu mi se făcea observaţie – aprinde luminile, eşti pe DN; luminile!

Cam cât de mare trebuia să fi fost amenda aia pe care nu mi-am luat-o? 😀

Anunțuri
  1. […] motorul, deschid uşa, ding ding, făi fată, mai stinge şi luminile de data asta. Să îmi strâng lucrurile, că la cât de împrăştiată suuuuunt cred că-mi încui şi capul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: