ţâfnoasa

De prin metrou

In Din subteran adunate on 14/03/2014 at 07:45

țâf circulă cu metroul. Des spre foarte. Cu metroul ăla „nou”. Și, de obicei, dacă merge mai mult de patru stații, stă jos. Ar încerca și sus, da’i oiță, nu liliac. Și pentru că, de cele mai multe ori, pleacă fix de-acasă, are multe locuri libere în faţa lentilelor. Pen’că nici capătul nu e departe.

Așa că își permite să aleagă locul pe care să-și așeze poponețul. Alabalaportocala, parc-aș sta ACI.

Eeei, de fapt, iaca problema. Pe ce loc să stea? În cea mai mare parte a călătoriilor țintește locul de lângă bară, ăla mai din mijloc. Pen’că e-ntuneric în tunel, geamul e numa’ bun pe post de oglindă. Te simți ca acasă, te mai strâmbi, una alta.

1957319_784734134873647_1965352336_n
Iaca ce-am observat: este locul râvnit doar de muieri, în mare parte. Sau de flăcăii metrosexuali. Foarte spre deloc de cupluri că nu se pot pupa de bară. Și nici ține de mână, din aceeași cauză. Dacă n-ai renunţat la pozele în oglindă şi ai nevoie de-un nou decor, iată-l. Numa’ că trebuie să fii cu ochii-n patru ca să nu-ţi sară pipota când îţi strică vreun paznic vigilent cadrul. Aaa, plus că e locul preferat al ălora care nu se mai pot ţine pe picioare, sunt adormiţi şi se visează dansând la… altă bară. Altfel de ce se ţin aşa bine de ea, cu tot braţul?

Apoi mai avem locul din mijlocul jumătății. Mmm. Nu prea se bat călătorii pe el, dar dacă mergi mult sau n-ai pic de vlagă, merge. Nu e locul bun pentru ‘ăi bătrâni că la frânele șinate îi vezi întinși pe jos. Da, știu, pisicile au nouă vieți. Nu știu dacă să zic același lucru și despre ei… Da’ de locu’ ăsta fug ăia cu sinuzite&co ca de ăla mic şi negru că uneori vine un cureeeent de te ciufuleşte instant. Mai bun e vara, da’ ş-atunci te faci cu “piele de găină”… Oh, sensibililor!

În fine, fie vreme bună, fie vremea rea, stai strâns acolo dacă ai vecini de loc mâncați bine.

Tadaaaam. Locul ăla pe care călătorii îl vânează într-un mare fel e ‘ăl de la margine. Să vezi sprinturi când se deschid ușile, iar ăia de pe peron văd locul gol, și ocheade când locul de vis-a-vis e ocupat, dar călătorul dă să se ridice. Mamă, mamă. Ăia care stau lângă și șterg scaunele finuț pe sistemul “mişcă-ţi… fundul” unu sau două locuri mai câș sunt mici copii. Da’ frecvenţi.

Norocul colegilor de peron e că pe ţâf n-o tentează locul ăla. Na, se gândeşte și la ăia cu bagaje care nu se pot întinde prin toate vagonele. Și la ăia care n-au cozi de iepure din părul propriu în cap. Mda, ea e una dintre persoanele alea. Plus că harta aia a studiat-o mult şi ştie traseele. Ca să nu mai pună la socoteală faptu’ că se poate trezi c-o geantă pe umăr, din neatenţia leşinatei care stă într-o rână în drepul uşii.

Da’ să nu-i ocupe cineva locul din colţurile vagoanelor. Că poate uneori merge mai puțin, nu vrea să se țină de bară și nici stabilitate mare n-are în picioare. Deh, mai purtăm și încălțăminte d-aia la care se uită cu jind compasiune flăcăii. Şi nu, nu-i nici pedepsită, şi nici nevoie de coji de nucă n-are. Poate doar de miez… 😀

Reclame
  1. Si eu tot pe locul din mijloc stau! Dar de cand au bagat geamuri si sus nu ma mai vad bine in ele :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: