ţâfnoasa

De la mine pentru tine de…

In ţâfnoasa spune… on 08/03/2014 at 18:43

8 martie. Aproape atotstivuitoarea atotştiutoarea Wikipedia zice că azi ar fi Ziua Internaţională a Femeii.

Şi, evident că dacă eşti în clasa a cincea şi ai vreo prietenă cu care îţi trimiţi mesaje pe WhatsApp, că acu’ nu se mai pupă pe la colţuri, trebuie să îi dai un buzz (are WhatsApp aşa ceva sau doar anticul Messenger?) şi să îi trimiţi o poză cu un buchet de flori pe Facebook. Bine, şi un mesaj copiat de pe atotştiutorul Google. Ca şi florile, de altfel.

Dacă nu mă gândeam să scriu rândurile astea m-aş fi revoltat şi aş fi zis că azi se sărbătoreşte Ziua Mamei. Nu că nu o să-mi rămână asta întipărită-n minte pe vecie, dar na… încercarea moarte n-are. Nu?

Şi totuşi mi se pare aiurea ca o ţâncă cu deştu’n gură şi cu pampers la fund să primească o atenţie de opt martie. Chiar dacă aparţine genului feminin. Că doar nu facem discriminări, nu? Serios acum. E penibil. Nici măcar nu ştie să spună “Ana are mere” şi îşi primeşte cadoul… Măcar de-ar fi vorba despre un bax de pamperşi. Că tot e sâmbătă, zi de cumpărături, teoretic. Dar nuuuu, o jucărie, o agrafă, ceva mişto.

Ah, ca să fie toată lumea lămurită, cică România sărbătoreşte de doar patru ani Ziua Mamei, în prima duminică a lunii mai. Cum o fi să pice de 1 mai? Hauăleu, femeie, ţi-am adus un buchet de muci mici. Da’  du-te de-adu grătaru’ că azi nu eşti învoită. Fir-ai * ***** să fii!

Dar punctul pe Ionica cine-l pune? Păi nea Dexu’. Care mă luminează şi-mi spune că femeia, conform unei explicaţii, e-o muiere căsătorită. Una care a auzit de familie, altă familie decât mama şi tata.

E drept că acu’ dacă ne mărităm (cam rar), nu prea mai apar copii, dar se presupune că muierile cu “ştate vechi” au urmaşi care le aduc măcar un fir de frezie.

Deci poate fi un fel de zi a mamei. Că bărbatu’ îmbătrâneşte, începe să scârţâie şi e scumpă vaselina. Iar florăria e cam departe şi nici bani de combustibil n-avem. Pe vremea mea, maică… De minte n-am zis nimic? Bineînţeles că e ceva şubrezit şi p-acolo, pe la mansardă şi încep să cadă balamalele sertarelor cu aniversări.

Aşa că… să ne trăiască mamele, zic!

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: