ţâfnoasa

Drama ochelaristului

In ţâfnoasa spune… on 10/02/2014 at 17:00

Oh, tu, ochelaristule, acel biped cu nasul şi urechile îngreunate de vreo două lentile, ba de sticlă, ba de plastic, şi de-o pereche de rame (ori nu), colorate ori ba.

Se spune că există pe lumea asta persoane care poartă nişte aşa zisi ochelari de vedere deşi văd bine. Şi aproape, şi la depărtare. Daaa, doar aşaaa, de chestie, ca să pară mai interesanţi.

Da’ ochelaristu’ cu drama nu face parte din categoria asta. El e tipul ăla, de obicei miop, care se uită la ştiri şi deodată începe să se frece la ochi că… s-a deformat Esca.  Ba nu-i mai vede privirea, ba nu mai vede cum mişcă din gură, ci se uită la o pată de culoare…

Imagine

Ceaţă, doar ceaţă vede. Iar televizorul său nu este în mijlocul străzii, în plină iarnă. Dar…

Tadaaaam. Sună medicul, fă-ţi programare la oftalomologie, scotoceşte-te de bani că de mâine ai un nou accesoriu. Permanent.

Felicitări, ce altceva să primeşti? Ah, şi de nişte bonuri, facturi, chestii de genu’.

Şi după ce bifează cele de mai sus, hop, descoperă o nouă lume. Şi îşi dă seama că titlurile RTV de tipul “Atenţie! Şocant!” – cu o dimensiune “fără număr” – nu sunt scrise special pentru el. Ba chiar vede şi cel mai pricăjit anunţ de pe ecran, ca să nu mai spun de ridurile prezentatorilor. Sîc!

Dar ce face ochelaristul când vine vara?

De fapt, înainte, când se duce spăşit la alegerea noului accesoriu, acceptă orice lucru îi este recomandat.

Lentile de sticlă sau de plastic? Cele de sticlă, ştiţi, sunt mai grele şi blablabla…

De plastic să fie.

Vreţi şi protecţie pentru calculator? Ştiţi, poate staţi mult cu ochii în calculator şi în felul acesta vă puteţi proteja ochii blablabla…

Să fie şi protecţie pentru calculator.

Daaa’ vreţi lentile normale sau heliomate?

?!

Heliomat, adică ochii vă sunt protejaţi de razele UV.

Bine, şi lentile heliomate.

Negre sau maro?

Păi… unele, să fie acolo.

Şi cam aşa ajungi la un preţ astronomic pentru că nu poţi alege nici cea mai ieftină ramă că, de, ai şi tu orgoliul tău şi, în plus, nici nu te prinde modelul ăla. Spune vânzătoarea. Şi oglinda ei.

…şi uite aşa, ochelaristul nostru ajunge în mijlocul verii cu ochelari heliomaţi de se uită lumea la el pe stradă ca la cine ştie ce extraterestru. Exceptând cazul când vederea e atât, dar atât de proastă, încât sunt necesare nişte lentile de tipul “fund de borcan”. Iar când se întâlneşte cu Mimi şi îi spune “vaaai, ce bluză bej ai!” riscă să primească una după ceafa; bluza e albă. Dar, de, are ochelari de vedere cu lentile heliomate – care “se închid la soare”. Iar replica “aragaz cu patru ochi” i se potriveşte de minune.

Da’ şi când e caniculă de numa’ şi le alunecă zarţalele (vorba oltenilor) de pe nas… Bucuroşi fie cei cu nasul mare.

Ce face ochelaristul iarna?

Păi tot acelaşi lucru ca şi vara, numai că bluza albă e înlocuită de vreo geacă albă. Şi poate primeşte un şut în fund, că ceafa e înfofolită bine. Ca să fie singură Mimi că îl doare tare-tare.

Oh, dar stai să vezi momentul ăla în care coboară la metrou – când e pe la jumătatea scărilor de la intrare, aude metroul şi o rupe la fugă. Dar stai! Pe măsură ce înaintezi ţi se aburesc lentilele, iar dacă-ţi dai ochelarii jos de pe nas s-ar putea să ajungi pe celălalt peron. Sau sub el că acolo nu-i tren în staţie…

Aşa că ochelaristul are o scuză dacă întârzie. A pierdut metroul. De ce? Pentru că i s-au aburit lentilele, dăăăă. Iar când şi-a făcut ochelarii nu l-a întrebat vânzătoarea şi de ştergătoare ataşate deasupra mustăţilor. Doar de o cârpiţă pe care, dacă o uită pe acasă, …ăla e!

Ferice voi, ăştia, cu vederea încă bună. Dar nu vă bucuraţi prea tare. Ochelariştii sunt în pas cu moda! Nanananananaaa.

  1. Neah, nu se pune. Există şi spray-uri antiaburire. 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: