ţâfnoasa

PR de fejesecist sau PR de senesepist?

In ţâfnoasa spune… on 31/01/2014 at 17:41

Sunt elev în clasa a doişpea şi vreau să vin la FJSC. Recomandări?

Şi, eventual, studentul vrea să îşi bage dosarul la publicitate sau relaţii publice.

Mi se pare că dintotdeauna a existat o rivalitate între FJSC şi SNSPA de ăştia mici n-au ştiut de capul lor. Cam ca cetăţeanul turmentat, varianta 201X: “Eu la ce facultate mă duc?”

Imagine

Mă rog, dacă oscilează între cele două, atunci vrea la facultatea de comunicare. Dar el nu ştie ce să aleagă între Universitate şi Școală Superioară.

În fine. Aproape toţi FJSC-iştii bagă mâna-n foc că e mai bine la SNSPA, că aici ei învaţă doar teorie, nu aplică nimic-nimic. Ăia de la SNSPA fac şi dreg, sunt zmeii pe pământ.

Subsemnata a ştiut, anul trecut, să îi explice bunicii cum stă treaba cu PR-ul, astfel că în fiecare zi de luni, timp de patru săptămâni, şi-a pierdut timpul printre…specialişti şi alţi “colegi” senesepeişti.

Şi-a mai picat arareori şi un studiu de caz. De grup, ce-i drept.

Îl aveţi pe Gigel Telefonel (reţeaua, adică) care-şi pierde semnalul 3G şi toată lumea se vaită “dar vaaai, cum e posibil aşa ceva?!”. Ce faci, cum anunţi abonaţii din zonele afectate?

Păi cum?

Păi foloseşti social media. Poate vede soţul, amantul, cineva şi ştie că nu răspunzi la e-mail pentru că n-ai semnal, dar tu eşti totuşi vie. Apoi le poţi trimite un sms, un porumbel călător, na, cumva.

Asta ziceau ăia …proşti.

Vin ăia de la SNSPA. Deşteeeeepţi de ptiu, să nu-i deochi. Am precizat că toată echipa era formată din senesepecişti? Am zis acum.

Deci, cum faceţi?

Păi uite, scriem pe Twitter, pe Facebook, îi învăţăm replici bune pe cei de la call center (fix ce-au zis şi ăia de mai ‘nainte, numa’ că trebuiau să reinventeze roata) şiiiiiiiii anunţăm la radio

Poftiiim? Spui la radio? Dai comunicat la radio?! E ştire de interes naţional? Păi ţi s-a spus de la început că o zonă din Bucureşti e afectată, zonă care şi-a revenit şi problema s-a mutat lângă Capitală.

…şi poate problema durează doar 30 de minute. De ce să te chinui două ore să dai telefoane la departamentul tehnic, să te informezi, să te apuci să minţi scrii comunicatul de presă şi să-l trimiţi?

Teorie ca teorie, dar vreau să rămân cu impresia, cel puţin, că ăştia de la FJSC au citit în vreo carte alambicată că NU trebuie să faci aşa ceva! Nu nu nu.

Altfel, da, băi, fejeseciştii au băgat la bibilică faptul că într-o situaţie de criză trimiţi comunicatul de presă în cel mult 30 de minute! A, şi să nu uit: din discuţiile inteligente pe care senesepiştii le purtau se aflau acelaşi cuvinte cheie pe care fejeseciştii le aud şi ei tot în anul doi. Doar că ei se dădeau cocoşi că ştiu mai multe şi se extraumflau în pene când tu le spuneai că eşti “la jurnalism”.

Pam-pam.

 

  1. […] Fii tristă! Eşti disperată. Eşti disperată că n-ai job şi spui obsesiv că eşti la “co-municare şi re-laţii publice”. Deci SNSPA, clar. Am mai scris care-i treaba cu piariştii de la SNSPA. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: