ţâfnoasa

Cetăţeanul parterist

In ţâfnoasa spune… on 22/01/2014 at 17:18

E ăla care ştie tot ce mişcă în bloc. Cine vine, cine pleacă, cine se uită la avizier, cine primeşte recomandate, cine se ceartă, cine se-mbată, cine se mărită, cine merge la groapă, cine învaţă, cine ţipă, cine găteşte, cine joacă. Şi aşa mai departe.

Dar, evident că cetăţeanul parterist e ăla în capul căruia se sparg toate…oalele. Ţevi sparte, băi inundate, apartament în beznă, totul trece (şi) pe la parter.

Toţi locatarii care dansează limbo în apartament, tot în capul lui o fac. Şi el, săracu’, sperie şobolanii de la subsol drept răzbunare că altfel nu-i merge…

Imagine

Da’ uite că, totuşi, mai înţelege şi el că te cerţi o dată pe an, în cel mai bun caz, cu nevasta/viitoarea noră/fii-tu în apartament de se aude pân’ la el (se întâmplă mai des cu vecinii de la 1), când cânţi singur, când şi când şi când.

Iar mai nou…când îţi scârţâie patul. O dată, de două ori, de trei ori. Da’ du-o-n Honolulu de treabă…24 din 24 de ore să îţi scârţâie patul din sufragerie?!

Asta ca să nu mai pui la socoteală plimbarea câinelui cu lesa prin casă. Câine energic, de altfel, de nu poate stăpânul să ţină pasul cu el şi îl scapă din mână, iar câinele, Bijuu, zburdă de bucurie cu lesa de gât zgâriind gresia şi, implicit, creierul cetăţeanului parterist.

În fine, de reţinut e şi faptul că madam proprietăreasa de la unu’, deşi casnică, nu îi face manichiura şi pedichiura câinelui… Pentru că, da, parteristul ştie traseul din casă pe care mişună animalul.

Dar patul, ce face patul?? E cel mai important din ecuaţia asta. Şi scârţâie 24/24 de parteristul se întreabă dacă nu cumva o fi paralizat vreunu’. Oare i-oi mai fi văzut anul ăsta? Cum se mişcă de pe stânga pe dreapta, hop şi-un scârţ. …că parteristul are ureche muzicală, auz fin, d-astea.  Şi-o ţinem tot aşa până când parteristul adoarme sau pleacă de acasă.

Celălalt cetăţean, vecin cu parteristul e prieten cu scârţăitorii. Şi când se plânge de râsul vecinilor de la 1, de pe partea lui, iată că vine şi parteristul: “Da’ tu auzi când îi scârţie patul lu’ madam Fîs?”. Evident că răspunsul e negativ, aşa că…tu cum vrei ca parteristul cu scârţâituri în cap să audă râsul pe care tu pretinzi că îl auzi de la ai tăi vecini de la 1?

Partea bună e că se descarcă şi parteristul cu scârţâituri în cap şi spune despre scârţâieli şi, abracadabra, din momentul ăla până dimineaţa următoare, linişte. O aşa linişte de deja parteristul se îngrijorează. Or fi murit? Or fi plecat în expediţie?

Eeei, dar să stea parteristul fără grijă; după-amiaza, scârţâielile au luat-o de la capăt.

Hai, scârţ, scârţ! Mai bătrâneşte, aşa…

Arată-i lui Zuckerberg că mă apreciezi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: