ţâfnoasa

Anca + Bianca = …

In ţâfnoasa spune… on 01/10/2013 at 22:37

Trianca, trianca, se aude din fundul clasei. Stai jos, nota doi! Păi tu vii la şcoală ca să chiuleşti de la Acces Direct sau La Măruţă?

Cum, nu ştii cine sunt ăştia? Cum, tu nu te uiţi la televizor? Ei, hai că asta-i bună; cât pe ce să te cred.

Drăguşanu.

Mmm… îmi place cum gândeşti, dar mai sapă.

Imagine

Fir-ar. Ăştia de la TV nu-şi fac datoria cum trebuie. Este prima zi din octombrie şi totul a rămas la stadiul de Drăguşanu.

După ce săptămâni întregi am aflat de rochia Biancăi, costumul mirelui, naşi siliconaţi, invitaţi botoşi, meniul nunţii, tortul petrecerii, logodnici părăsiţi, amanţi odihniţi, iubiţi bătuţi, părinţi plimbaţi, flori criogenate şi Dumnezeu ştie mai ce, tot la stadiul Drăguşanu am rămas?! La naiba…

Mna, nu mare mi-a fost mirarea să descopăr ca draga de ea, Anca şi Bianca, a avut exclusivitate la Măruţă. Cu nunta, zic.

Alţii aruncă cu banii pe toate alea înşirate mai sus, dar Anca şi Bianca n-a scos un ban pentru astea. Şi se mai şi laudă cu rochia ei de mireasă care a costat ba 5.000 de euro, ba nouă.

Ideea e că s-a măritat. Veşnica minge de ping-pong bătută bine că, de, jucătorii nu sunt amatori, a ajuns… mireasă.

Ce glumă bună, nu?

Ei, dă-ţi două palme. Nu e glumă. E pe bune.

Mireasa Slav. Copywriterul ăla bun scoate ceva genial din asta. 😉

Acu’ mintea mea nu poate înţelege de ce şi-a mai pus voalul pe faţă la intrarea în, într-un final, biserică. Parcă doar alea neprihănite aveau dreptul ăsta. …hai să mă opresc aici, ca să nu fiu rea. 🙂 Ba nu. Ştii bancul ăla cu Dracula?

În 1900 toamna, Dracula se hrănea cu sângele femeilor virgine. Acum, el moare de foame.

Şi apoi, cu tot răul ei, nu pot decât să o felicit că a rezistat cu stoicism stând în picioare şi cu nasul în mirosul de lumânări şi de tămâie al bisericii în care a intrat la braţul tatălui său. Că parcă asteau erau motivele invocate “pro” nunţii în aer liber. Asta nu se practica la catolici? Altfel, uite-o pe naşa, nu mai e naşa.

Ptiu, fină, ce te-aş pupa că am mai ajuns şi eu prim plan. Naşa Nicoleta Luciu a fost naşă la primărie, dar nu şi la biserică. Pentru că fiindcă şi deoarece e catolică. Dar a fost pe post de susţinător de lumânare. Mna, la fel, eu ştiam că ‘ăi de sprijină lumânările sunt necăsătoriţi şi, eventual, tineri. Nu cu patru copii acasă.

Şi se căsătoreşte roaba lui Dumnezeu, Anca Bianca, cu robul lui Dumnezeu, Victooor. În numele Tatălui, al Fiului şi-al Sfântului Duuuh!

Popa nu le rosteşte o singură dată numele, ba din contră. Iar combinaţia Anca Bianca sună ciudat prima oară. Oare ai auzit bine? Deja a treia oară e hilar. Hai, nu, zău?! Ori Anca ori Bianca. De ce două şi nu cinci era jocul ăla cu portocale. La partea masculină era mai uşor. Un prenume bun şi simplu. Nu mai întăreşte ideea de “Anca”, cum spune Google, “a avea milă, bunăvoinţă”.

Hai că asta-i amuzant. Cu robii. Victore, ia-ţi, mamă, buzata de nevastă că a insistat mă-sa pân’ s-a umflat în toate cele. Ce insistenţă, domne, ce insistenţă. Şi tot n-a reuşit să-l ţină pe bărba-su acasă. Mna, rugăminţile unora nu-s cu noroc.

…şi ca să fie treaba treabă, cin’ i-a dat voalul jos şi i-a prins basmaua? Ei, lucitoarea de Luciu a lui Zsolt.

No, bun. Lecţie predată. Data viitoare poate eşti mai atent la detalii şi nu rămâi corigent.

Neeeeeeeext!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: