ţâfnoasa

Vitezomana Gica a primit o maşină…oaie!

In ţâfnoasa spune… on 16/08/2013 at 21:20

 “SENZAȚIONAL!!! Loredana Chivu a primit CADOU O MAȘINĂ DE 45.000 DE EURO de la un admirator secret! Vezi ce automobile va conduce “păcătoasa” de acum!”

“EXCLUSIV! Pepe, CADOU EXTRAORDINAR pentru SOȚIA LUI. Raluca a rămas MUTĂ DE UIMIRE”

De câteva zile văd şi aud tot felul de ştiri despre… maşini. Iar mai sus sunt două dintre acele titluri. Buuuun. Nu mă mai interesează de unde au atâţia bani pentru achiziţia bolizilor, 45.000 de euro, respectiv 60-80.000 de euro. Important e că vedetele mioritice sunt răsfăţate de temiricine cu asemenea matahale.

Aşadar şi prin urmare, toate maşinile exagerat de scumpe dăruite lipitorilor sunt cumpărate din străinătate, îndeosebi Germania. Logica mea de bibilică îşi pune un semn de întrebare: în Germania, la aproape orice colţ de stradă găseşti maşini second-hand de vânzare. De fapt, 90% dintre maşinile aduse în România sunt din… Germania, ai ghicit. Şi, în mare parte, maşinile au la bord sute de mii de kilometri că doar nu cumperi maşina să o ţii în faţa casei (care casă?!), să aibă musafirii vecinului un reper pentru destinaţie. Asta se întâmplă doar în România că noi n-avem autostrăzi ca nemţii.

Şi de când nu mai circul cu metroul, ci cu RATB-ul (da, fac acest sacrificiu. Nu de alta, dar se spune că mersul pe jos (ştiiii, când schimbi magistralele, de exemplu) face piciorul frumos) am observat în trafic zeci de pupeze cu maşini hidramate gen Range Rover, BMW X6, în mare parte, Mercedes şi alte automobile asemănătoare.

Ciudat, dar gândul îmi zboară la “certificatul de naştere” al maşinii, cunoscut şi sub numele de “cartea de identitate a maşinii”, locul în care se regăsesc tooooate detaliile despre maşină, scrise eventual într-o limbă necunoscută.

Şi acum vine dilema mea: De ce nu ai cumpăra matahala din România, ci din altă ţară? Nu cumva ai mai mult de plătit când o maşină e adusă din Europa (şi nu numai)? Paremi-se că da.

Altfel, preţurile cred că sunt acelaşi. Bine, în cazul în care diferenţa de bani dintre reprezentanţele România – altăţarăeuropeană este mică, mai calculează încă o dată: păi maşina cine-o aduce în ţară? Din ce-am mai auzit, majoritatea viitorilor proprietari fuge după maşinuţă, ceea ce înseamnă bani de dus pentru om şi bani de întors pentru combustibil şi om. Plus viniete şi ce-o mai fi.

Iar referitor la sumele vehiculate mai sus… mne, sunt doar pentru reclamă. Nici în visele în care aş fi regina junglei la propriu nu aş da atâţia bani pe un automobil. Şi nici actualii deţinători. Doar că li se umflă pipota de bucurie când sunt invidiaţii de leşinaţii care circulă cu transportul în comun şi înjuraţi de pietonii pe care zece centimetri îi despart de contactul cu roţile sau de conducătorii de Loganuri NOI cărora le taie faţa.

Eu, de pildă, aş prefera o maşină MICĂ şi nouă decât una MARE în care s-au mai suit cineştieceşicâţişoferi şi cu care nu pot circula în oraş pentru că benzile sunt prea mici pentru gabaritul ei şi locurile de parcare insuficiente şi prea… strâmte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: