ţâfnoasa

Să mâncăm la vişeu

In Trecut-am şi eu p-acolo, ţâfnoasa spune… on 08/08/2013 at 15:09

Da, la Vişeu se şi mănâncă, nu se bea doar ţuică de pufoaică. La Vişeu de Sus, zic. Şi pentru că am avut de furcă cu găsirea unei camere libere pentru o noapte, am considerat că măcar o supă caldă vom găsi mai uşor. Ne-au fost recomandate restaurantul şi pizzeria Yara şi încă un local aflat lângă supermarketul Unicarm. Buun. Am pornit la drum, să parcurgem sutele de metri cu care mă speriase proprietarul pensiunii. Surpriză! Am ajuns numaidecât la Yara. Din păcate mi s-a părut a fi o bodegă, nu îmi inspira deloc încredere, aşa că am continuat să căutăm localul numărul doi.

Am trecut printre găştile de băieţi care, deşi afară era întuneric şi nu vedeau mare lucru, erau ca lupii ce urlau la lună… Nu că ar fi fost cineva dezbrăcat îmbrăcat în slip/costum de baie. Şi am ajuns la Unicarm. Stai. Marşarier şi ajungem la destinaţie.

Hmm. “Montana”. Sună bine! Meniul de afară arăta ceva bucate italieneşti. Nu că sunt eu vreo fană a Italiei, dar de foame…

Şi atunci deschid ciocul şi-mi exprim dorinţa de a sta înăuntru pentru că nu eram îmbrăcată prea corespunzător. De fapt, să rectificăm. În comparaţie cu vişeucencele eram, dar de fel sunt cam friguroasă. Plus că dârdâisem puţin în maşină de dragul celebrelor macarons cu care trebuia să fac cinste a doua zi…

Ne aşezăm la o masă din incintă. Şi acum vine potopul.

O văd că vine grăbită, răsfoind un carneţel pentru comenzi. Se opreşte în dreptul mesei şi deschide gura. Şoc şi groază! Pentru noi… “Bună seara! Cu ce vă servesc?”.

Bine, măi. Înţeleg că nu-s eu prea umblată prin restaurante, fie ele italieneşti, româneşti sau mongoleze, dar cum să comand dacă nu ştiu cu ce ai putea să mă serveşti?

Îi spunem asta şi o rugăm să ne aducă meniurile. Se fâstâceşte niţel şi după vreo cinci minute vine cu… UN meniu. Na, bun şi ăsta, ce să mai zicem. De fapt, meniul arăta bine. Poate că era şi scump şi d-aia nu aveau mai multe…

DSC02822

Pentru că, într-adevăr, ne-am dorit să mâncăm o supă, am pus ochii pe o supă de legume. La şase lei nu-i nici prea-prea, nici foarte-foarte. Da’i o zeamă. Zeamă cu rădăcinoase multe, spuneau ei.

După vreo 15 minute primim şi bolurile cu supă. Numai că… cu ce aş putea mânca supa dacă n-am lingură? Ne aduce cu greu. De fapt, ni le trânteşte pe masă, fără şerveţel, fără nimic. Păi eu de unde ştiu că în afară de coatele mele a mai şters ceva/cineva masa?

În fine. Supa arăta cam aşa: o apă nu chiar chioară, ci cu niţel ulei, tăiţei la pungă, doi cartofi şi câteva felii de morcov. Tata a refuzat să pună în gură aşa ceva şi nu ştiu ce-a fost în capul lui când ne vedea pe noi că alergam prin castron să prindem morcovul în lingură.

DSC02824

Nici pieptul de pui care a urmat la mine nu a fost excelent. Poate doar fresh-ul de portocale şi cartofii cu rozmarin pe care cu greu îi găsesc “în lume”. Mama şi-a luat ţeapă cu o limonadă acidulată, fără urmă de lămâie stoarsă.

DSC02823

Dar trebuie să menţionez că ospătăriţa a fost pârâcioasă. La felul doi a fost ajutată de o altă tanti, bucătăreasă ori ba, habar nu am. Dar măcar şi-a cerut scuze şi a bâjbâit ceva de comenzi încurcate. Nu că m-ar interesat, dar am îndrugat-o şi noi p-aia cu “venim de pe drum cu o foame de lup”. Şi nu minţeam deloc. 😀

Altfel, ţinând cont că proprietarul a spus că el încuie poarta la ora 23:00, iar noi atunci eram tot la restaurant, cred că aveam un motiv întemeiat pentru care am cerut nota. Şi am aşteptat… şi am aşteptat. Tic-tac! Tic-tac! Şi nu venea nimeni.

S-a dus tata la bar să plătească. Singurele informaţii care au ajuns la mine au fost că, din fericire, produsele consumate de noi erau înregistrate şi nu trebuia să aşteptăm la fel ca alţii, iar ospătăriţei i se făcuse rău. Zău că n-am deocheat-o. Şi nici din supa tatălui n-a mâncat pentru că a lăsat-o pe masă până la final…

 1. […] să-ți arunci sacoșile cât colo, să-ți ștergi sudoarea de pe frunte, să pufăi mai ceva ca mocănița din Vişeu de atâta căldură și să-ți belești ochii după vreun loc liber, da’ s-arunci săgeți […]

 2. Iaca….dupa 3 ani si noi ( moi, consoarta si junioara de doar 3 anisori) am latit- o la fel 😁 Sa dea naiba in cei care mai spun ca oamenii din Maramu’ sunt primitori si ospitalieri…..Niste chitre( zgarciti), platesti scump iar serviciile sunt de doi lei….Doar doua cuvinte am pentru aceasta zona ( viseu de sus): FUJITI AIIIIII. MERGETI IN BUCOVINA, DRAGILOR!!!!

  • Și eu care mă gândeam că dupâ trei ani nu mai e dracu’ atât de negru. :)) Dar de ce să facă un efort pentru îmbunătățirea serviciilor când turiștii oricum merg în zonă? Pentru unii ăsta-i farmecul. 🙂

   • Hahaha, am auzit atâtea lucruri deosebite despre Maramu’ încât am vrut sa mă conving ca e asa….Si m- am convins: NU MAI MERG IN VECI!!!!! Hahaha. Recomand tuturor Bucovina ( mergeti in Vatra Dornei, e viata si distractie)

   • DRAGĂ TAVNOASA.. .SĂ STII CĂ BODEGA ÎN CARE NU AI INTRAT AVEA O CIORBA FIX PE GUSTUL TAU ………..
    BODEGA SĂ RENOVAT………
    TE ASTEPTAM LA O CIORBA FĂRĂ UNDIȚĂ….
    TACÂMURILE TI LE OFERIM…. GRATIS….
    TE ASTEPTAM CU DRAG.

   • Domnule Rus, încă din momentul în care am scris articolul, adică anul 2013, am specificat numele localului.

    Pe de altă parte, că avea sau nu ciorbă pe gustul meu, asta numai eu puteam decide dacă îmi inspira încredere în acel moment și alegeam să intru.

    Tacâmurile sunt de unică folosință? Mi le oferiți să plec acasă cu ele ori se plătește separat dacă vreau să halesc mâncarea, nu doar să mă uit la ea?

    Mulțumesc pentru invitație, oricum! 😉 Și felicitări pentru investiție.

 3. Restaurant Yara se numește BODEGA

  • Dragă ȚÂFNOASĂ îți multumesc frumos pentru raspuns ..
   Dacă mai vi la Vișeu sper sa ne vizitezi si o sa schimbi părerea despre orasul nostru…
   As dori sa te prezinti ..
   Numele meu este Rus Lucian
   Poti accesa Pizzerie Andra Vișeu sa te convingi..
   Te asteptam cu drag ȚÂFNOASĂ .. ..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tomata cu Scufita

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnalul unui medic emigrant

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

me & my monkeys

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Jurnal de bord fără vârstă

Experiențele merită împărtășite. Să ne amuzăm!

Simona Tache

Jurnal roz de cazarmă

%d blogeri au apreciat asta: